”Tunnin päästä Dopplerkin on paremmin mukana kuvioissa. Hän on syönyt siinä kahdeksasta kymmeneen vohvelia ja tuntee mielialansa kohoavan. Hän ei huomannut, että Maj-Britt ripautti taikinaan reilun annoksen laitonta ainettaan ja sekoitti huolellisesti, mutta hän tuntee että jotain tapahtumassa.

Hän nauraa ja hän itkee.

Hän avautuu niin kuin hän ei ole avautunut kenellekään sitten teinivuosien. Hän puhuu siitä kuinka fiksu hän on ollut, ja siitä kuinka vähän fiksu hän on päättänyt olla jatkossa. Sittenhän meitä on kaksi, sanoo Maj-Britt…[…]

Kuuntele tätä, Maj-Britt sanoo vanhan Bob Marley –hitin kertosäkeen lähestyessä. Ja Doppler kuuntelee. If you are a big tree, laulussa lauletaan, we are a small axe, ready to cut you down, to cut you down. […] Kun kappale on päättynyt, Maj-Britt linkuttaa stereoiden luo ja pane sen soimaan uudestaan. Ja Doppler antautuu musiikin vietäväksi He laulavat ja elehtivät yhdessä. Ensimmäisen kertosäkeen aikana he osoittavat toisiaan kohdassa ”you”, mutta myöhemmin he seisovat vierekkäin ja osoittavat kolmatta osapuolta. Niitä sikoja, joilla on muka kaikki reilassa. Maj-Britt ja Doppler vastaan muu maailma.

Jos luulet olevasi niin saamarin kova jätkä, että voit määräillä muita ihmisiä tai luontoa, niin Maj-Britt ja Doppler tulevat hakkaamaan sinut matalaksi. Hakkaamaan sinut matalaksi.”

(Erlend Loe: Volvon kuorma-autot, ss.58-59/Johnny Kniga 2006)

 Bob Marley: Small Axe