Avainsanat

,

Kaivoin vanhoja vinyylimuistojani youtubesta, kun seiskytluvun musiikkimaailmaan minut havahdutti pyhäkohmeestani SusuPetal TV-ohjelmavinkillään viime viikolla. Ja ryhdyin heti penkomaan jotain sellaista mitä ohjelmasta minusta puuttui, vaikka se valtavan hyvin olikin tehty.

Tabula Rasa toimi vain viisi vuotta ja teki ainoastaan kaksi albumia vv. 1972-1977. Tuottajana oli tietenkin tuon ajan ”vaihtoehtotuottaja” Love Records. Bändissä soittivat: Jukka Salmela, Heikki Silvennoinen, Jarno Sinisalo, Tapio Suominen ja Juke Aronen

Vesa-Matti Loiri esitteli bändin televisiossa vuonna 1976 näin (huom: miten BCR ja MUD –faneja ohjeistettiin – hehehymiö).  He soittavat siinä kappaleen Uskollinen ja tässä toinen kappale tuosta samaisesta ohjelmasta Omantunnon rukous. 

Lisään tähän vielä yhden erinomaisen kappaleen josta pidän itsekin ja josta HaloE kommentissaan muistutti: Vuorellaistuja. – kuva on videossa tosi outo, mutta teksti & musiikki todellakin ”kruunun jalokivi”. Tabula Rasan musiikkia on hurjan hankalaa löytää juutuubista, koska sinne tulee vallan muita orkestereita bändin nimellä.

Yhtyeen levytykset:

– Tabula Rasa (Love Records LRLP 135) 1975
– Prinssi/Lähtö (LRS 2096) 1975
– Ekkedien Tanssi (LRLP 170) 1976
– Rakastatko vielä kun on ilta/Yksin (LRS 2175) 1977

Lisäinfoa bändistä löytyy TÄÄLTÄ

Tässä yhtyeen viimeisimmiksi jääneitä kappaleita vuodelta 1977 Rakastatko vielä kun on ilta? Sen on sanoittanut Juice Leskinen.

Tämän vuosikymmenen ensimmäiset levyt soivat muidenkin grammareissa, heidät löytää täältä.