Joskus tuolla levyarkistossa kolutessaan löytää ihan sattumalta kappaleen jonka muistaa hyvin lapsuudestaan, silloin radiossa soitettiin sitä yhtäkin iskelmää aika monta kertaa ja siltä yhdeltä kanavalta. Löysin sellaisen, josta tuli mieleen kevään ensimmäinen lämmin päivä ja kun sai laittaa polvisukat jalkaansa sekä uudet kevätkengät, joilla sitten tepasteli pitkin pihaa ja yritti kovasti varoa uusia kenkiään sekä kiertää lätäköt.

Alkuperäinen kappale on Pino Donaggion  iskelmä Io che non vivo (senza te).

Dusty Springfield teki siitä hitin vuonna 1966 j a myös Elvis Presley on sitä esittänyt.

Mutta seuraavat kaksi laulajaa veivät minut keväiseen Helsinkiin vuoteen 1965 tai 1966 …  (ehkä joku toinenkin muistaa kappaleen):

Anki (Agneta Elisabeth Lindquist 1945-2007) esitti kappaleen englanniksi ja Kristina Hautala levytti kappaleesta suomenkielisen version En koskaan.

Anki tuli itselleni tutuksi myös Bosse&Robert duon kappaleista ja myöhemmin myös vuonna 1969 perustetun Cumulus-yhtyeen esityksistä. Kristiina Hautalan kuva oli iskelmävihkossa, johon leikkasin kuvia artisteista ja kirjoitin laulunsanoja kuuntelemalla niitä. Anki Lindqvist oli 1960-luvun suomalaisen folkmusiikin johtava naisartisti.

Nyt kuunneltuani, pidin Ankin äänestä ja tulkinnasta enemmän kuin Hautalan, joten valitsin sen.

Muut pyhäsoittajat löydät tutusta paikasta: TÄÄLTÄ