Luin tänään Hesarista, että kokoomuslaista Helsingin kaupunginjohtaja Pajusta vituttaa lokit, maahanmuuttajat ja kerjäläiset.

Pajunen käynnisti henkilökohtaisen sodan lokkeja vastaan jo muutama vuosi sitten. Citylehdessä (7/2005) hän tiivistää erään kokoomuslaisen ajatuksen: ”yksilön oikeudet (ja varmaan myöskin edut, oma huom.) ovat aina tärkeämpiä kuin yhteisön oikeudet.” Luonnonsuojelujärjestöt antoivat hänelle pyyhkeitä, kun hän kehotti kaupunkilaisia tuhoamaan lokinpesiä ja häiritsemään niitä kaikin mahdollisin tavoin.

Nämä Pajusen  *yksilön oikeudet* eivät siis koske lokkeja, maahanmuuttajia eivätkä myöskään romanikerjäläisiä. Eivätkä ne taida koskea monia muitakaan. Hänen uskoonsa nimittäin kuuluu myös yksityisautoilun voimakas puolustaminen. Muista viis kun on auto, jonka omistajalla pitää olla oikeus ajaa milloin tahansa ja aivan minne tahansa. Itämeren ja Turun saaristonkin eräs suurimpia ympäristökuormittajia on yksityisautoilu, mutta eihän yksilön vapauksia saa missään nimessä rajoittaa, etenkään silloin kun tämä suhaa edestakaisin saaristohuvilansa ja kaupunkiasuntonsa väliä. Haa, mutta lento-oravien haamut eivät jätä Turun uutta moottoritietä rauhaan. Se oli jälleen, ihan äskettäin suljettuna, koska kallio murenee liikenteen niskaan ja isot kivenmurikat putoilevat autojen päälle.

Maahanmuuttajat kiusaavat kulosaarelaista Pajusta, koska ”tällä menolla vuonna 2025 joka neljäs helsinkiläinen on maahanmuuttaja”. Entäs sitten?

Helsingissä on aina ollut maahanmuuttajia, jo kauan ennen kuin Jussi potkiskeli äitinsä kohdussa. Erityisen paljon Helsingissä asuu maassamuuttajia. Kuusikymmentä- ja seitsemänkymmentäluvuilla muuttoliikkeet toivat Helsinkiin ja sen liepeille useita tuhansia uusia asukkaita. Helsingin asukasmäärä oli neljäkymmentäluvulla noin 300 tuhatta, kaksikymmentä vuotta myöhemmin se oli reilut 400 tuhatta ja seitsemänkymmentäluvun loppupuolella jo 500 tuhatta. Tämän vuosituhannen alussa asukasmäärä hipoi jo 600 tuhatta asukasta. Asukasmäärä on siis tuplaantunut vain reilussa viidessäkymmennessä vuodessa. Ja luultavasti tuosta määrästä noin neljännes on alkuperältään ja juuriltaan helsinkiläisiä.

Helsingistä soittaa ystäväni joka kertoo noukkineensa koko päivän etanoita muovipussiin, koska koko viljelypalsta on ollut niitä täynnä. Ne syövät ja nassuttavat palstalaisten viljelykset, ja sellainen villi huhu kiertää, että jossainpäin Sipoota joku, rikastumisen toivossa, keksi ryhtyä etana-yrittäjäksi muutama vuosi sitten. Bisnes kuitenkin kaatui, mutta etanat jäivät ja ne hilasivat itsensä pikkuhiljaa Helsinkiin. Nyt ne ovat saapuneet kaupungin itäisiin osiin. Tai kenties entiset osaansa tyytymättömät sipoolaiset, nykyiset helsinkiläiset siis, ovat häätäneet etanapopulaationsa Helsinkiin.

Räkättirastaan poikasilla oli lentoharjoitukset tänään, ne keikkuivat ja räpyttelivät avuttomasti pihakeinujen yläpuolassa emonsa kanssa. Yksi neljästä poikasesta oivalsi muutaman hypyn jälkeen, mistä lentämisessä on kyse. Kolme naarasta vartioi opetustuokiota lähietäisyydeltä ja ne tekivät hyökkäyslentoja ohi kulkevia ihmisiä, muita lintuja ja talutusnaruissa kulkevia eläimiä päin. Ne puolustavat poikasiaan, joten muutaman päivän voi kiertää kauempaa heidän lentokoulukenttänsä.