Olen istunut erilaisilla sohvilla, kuunnellut ja puhunut ystävien kanssa naamatusten. Saanut nojata puhtaan valkoiseksi maalattuun puupinnaiseen selkänojaan, väännellä sormiani selkäni takana salaa.  Saanut silittää sammaleenvihreää vakosamettikangasta ja tehnyt matkaa kahdenkymmenen vuoden taakse, kun toinen on muistanut jotain tärkeätä jonka itse on unohtanut. Olen saanut nauraa toisen kanssa silmät kyynelissä. Yöllä kuunnellut ukkosen pauketta mereltä ja sateen yltyvää kohinaa kun pisarat ropisevat talojen katoille kuin pienet kuulat jotka putoavat suuren rummun kalvolle. Nukahtanut siihen ja herännyt aamulla puhelimen soittoon.

Kuullut ja kertonut tarinoita kissoista, niistä jotka lähtivät luotamme ja niistä jotka vain päättävät tulla luoksemme. Kuinka me mahdamme pärjätä ilman tiettyä kissaa, hän kysyy puhelimessa, kuka meistä kahdesta nyt huolen pitää. Naurahdamme vähän tuolle ajatukselle. Kissat löytävät tiensä omiensa luokse. Ja sanon, että luulen jonkun kissan jo jostain suunnistavan juuri teidän luoksenne. Kissat ovat eläneet täällä paljon kauemmin kuin ihminen, siksi niillä on sellaisia taitoja ja kykyjä joita ihmisellä ei vielä ole, eivätkä ne taidot liity teknologiaan, laitteisiin, mekaniikkaan.

Kävellyt erään kanssa Kalliossa, kun alkusyksyn auringonvalo taittui alas kattojen kiiltävistä pelleistä sekä korkeiden kivitalojen ikkunoista ja ratikoiden kirskunta kaikui katujen kuiluissa.  Istunut kahvilassa kun useimmat kiiruhtivat lounaalta työpaikoilleen. Unohtanut vuoden ja viikonpäivän, muistanut että tässä oli joskus Kansallis-Osake-Pankin konttori ja tuolla elokuvateatteri jonka nimeä en muista, mutta elokuvan muistan. Se oli Walt Disneyn Pahuksen Katti.

Hakaniemen torilla nähnyt kaikki maasta nostetut juurekset suurissa pinoissa torikauppiaiden pöydillä ja katsonut kuinka hellästi sormet sivelevät ja siirtelevät porkkanoita, kaalinpäitä ja punajuuria. Hakaniemen hallissa saimme suutarilta rahaa ja ostimme divarinpitäjältä kaksi kirjaa. Etsinyt vanhan puhelinluettelon kartalta ystäväni  uuden kodin osoitteen ja löytänyt hänen luokseen, tarvitsematta navigaattoria. En ymmärrä teknologiaa, tietotekniikasta vain sen mitä tarvitsen ja toivon että saan jatkossakin elää vailla täyttä ymmärrystä tietyistä teknologiaan liittyvistä asioista.