Avainsanat

Anita Konkka kertoi lukeneensa viime vuonna blogiani ja siihen liittyi meemi.

Kahdeksan satunnaisuutta:

1. Vähiten luotan tällä hetkellä niihin sosiaalivaltiomme pilalle hemmoteltuihin ihmisiin jotka kohdistavat ahdistuksensa ja narsistisen raivoinhonsa heikommassa asemassa oleviin ja hutkivat ja potkivat sanoillaan ja teoillaan: työttömiä, asunnottomia, köyhiä, sairaita, vammaisia, muista kulttuureista maahamme muuttaneita, mielenterveytensä menettäneitä, nuoria, ja jopa vanhuksia.

2. Parkeeraan aina perhepaikoille kauppojen parkkipaikoilla. Vammaispaikoille en koskaan.

3. Haaveilen kahvilasta jossa alaikäraja olisi 10 -vuotta, eikä sisään saisi tulla edes vanhempien seurassa.  Alle 30-vuotiailla olisi rajoitetut käyntiajat. Tämä ei lapsivihamielisyyttä eikä ikärasisimia.

4.  Äfbee -kansa on unohtanut, että verkko- ja tietokonevälitteistä yhteistoimintaa ihmisten välillä on ollut olemassa yli parikymmentä vuotta. Ohjelmia on useita ja ne muuttuvat koko ajan. SoMe ei siis ole vain ja ainoastaan: Facebook tai Blogi.  FB on vain tietoteknologinen ohjelma jossa on yhdistetty sähköpostitoiminnot ja kommentointi ja pelimaailma ja markkinat (kuluttaminen). Sen alkujuuret ovat amerikkalaisten nuorten miesten opiskelijaelämässä. Se muistuttaa toiminnoiltaan nuoren amerikkalaisen pojan tajunnantasoa pystyyn nousevine pikku pi…peukkuineen.

5. FB väistyy uusien ohjelmien tieltä, kertoi tietotekniikka-asiantuntija toissapäivänä radiossa. Vanhat ja hyvät pysyvät sitkeästi mukana: sähköposti ja txt-viestit ja kirjekuorikirjeet ja postikortit ja paperinen sanomalehti. Kun kirjan kannet aukaisee on hetkessä virtuaalimaailmassa ja puhelinkin sentään vielä soi.

6. Netti on minulle enimmäkseen vaeltelua. Opin sen silloin kun nettiyhteys kulki puhelinlinjaa pitkin. Yhteys pätki ja kuului SHIIIIHSHIIIHSHIIIIH. Koko ajan raksutti. Oli oltava tarkkana ettei puhelinlaskusta olisi tullut liian isoa. Lankapuhelimen sykemaksu oli halpaa verrattuna nykyisiin puheluihin. Se oli 1990-lukua.

7. Sen jälkeen olen ollut mukana useissa ”yhteisöllistä mediaa” käyttävissä porukoissa. Parhaimpia niistä ovat olleet ammatilliset ja opiskeluihin liittyvät verkkoympäristöt tai muut aiheenmukaiset ja sen rajaamat ryhmät.  Ihmiset ovat niitä joita väittävätkin olevansa. Bloginpito on tuntunut ihan lystiltä kun sain hätisteltyä kauemmaksi ne, joiden kanssa ei ole yhtään mitään jaettavaa. Oli tietenkin kestettävä itkupotkuraivarit joita kolmivuotiaan tunne-elämään juuttunut saa kun joku torjuu eikä ryhdy palvojaksi tai palvelijaksi tai mielistelijäksi. Aikansa äyskittyään ne lopettavat.

8. Täällä on mainio juttu robottikammosta. Nehän tätä verkkomaailmankaikkeutta valvovat. On tullut luettua muutama opus aiheesta. Verkkomaailmankaikkeuden valtiaat menevät kuitenkin sekaisin kootessaan tietoja esim. minun nimeäni seuratessaan, koska samannimisiä on niin monta ja IP-osoitteiden keräilijät kokoavat vain vaihtuvia numerosarjoja. Googlea ainoana hakukoneena käyttävien kannattaa vaihdella hakukoneita, koska jos todella hakee jotain tärkeätä, osumatarkkuus tulee paremmaksi.

Viimeisen parin viikon aikana olen lukenut seuraavia: Kaarina Hazard , Tommi Melender, Anita Konkka, Sami Liuhto Hymyilevä eläkeläinen, Lepis, Hanna-Riikka, Penjami, Emilia Kukkala ja Iines.

Siinäpä se. Jos joku haluaa meemin, niin voi poimia sen ohjeen kera. Se on kuin kakkuresepti, siitä saa tehdä mieleisensä: 1. Kiitä tunnustuksen antajaa. 2. Jaa tunnustus kahdeksalle bloggaajalle. 3. Ilmoita näille kahdeksalle bloggaajalle tunnustuksesta. 4.  Kerro kahdeksan satunnaista asiaa itsestäsi.